Tuletko sinä?

Europeade 2017 avajaiset ja päätösjuhla

27.07. - 30.07.2017 Gatorade Center

Osta liput 1,50–22,50 €

Europeade 2017 -kansantanssin ja -musiikin eurooppalainen suurjuhla ensi kertaa Suomessa! Suurjuhlan massiiviset avajaiset ja päätösjuhla nähdään heinäkuussa Gatorade Centerissä.

Tuhannet tanssijat ja soittajat Euroopan eri maista esittävät maansa ja alueensa kansantanssinäytöksiä. Estradilla näet niin rivitanssijat Irlannista kuin flamenco-tanssijat Espanjasta tai suuret kansantanssiryhmät Virosta, aina Välimereltä Pohjois- Eurooppaan saakka.

Tapahtumat Gatorade Centerissä

To 27.7. 19.00 Europeade 2017 avajaiset, liput
Su 30.7. 15.00 Europeade 2017 päätösjuhla, liput

Liikenneyhteydet

Torstaina linja 100 liikennöi kauppatorilta pysäkiltä T1 noin 5 minuutin välein klo 17.30 alkaen ja viimeinen lähtö kauppatorilta Gatorade Centeriin lähtee klo 19.00.

Sunnuntaina linja 100 liikennöi kauppatorilta pysäkiltä T1 noin 5 minuutin välein klo 13.30 alkaen ja viimeinen lähtö kauppatorilta Gatorade Centeriin lähtee klo 15.00.

Paluukuljetukset Gatorade Centeristä kauppatorille tapahtuman jälkeen noin 45 minuutin ajan.

Gatorade Centerin lähistölle liikennöivät bussilinjat ovat 12 ja 61 (Suikkilantieltä) sekä 32 (Messukentänkadulta).  Linja 99 (Artukaistentieltä) on poikittaislinja, joka ei aja keskustaan. Fölin reittiopas (beta) näyttää kätevästi juuri sinulle parhaan vaihtoehdon Gatorade Centeriin.

Turku-Areenat tai tapahtumajärjestäjä eivät vastaa mahdollisista muutoksista Turun Seudun Joukkoliikenteen aikatauluissa tai reiteissä. Tarkistathan ajantasalla olevan tiedon Fölin sivuilta tai suoraan Fölin reittioppaasta.

 

Tulossa paras Europeade ikinä

Europeade on Euroopan suurin kansanperinnetapahtuma, joka vuonna 2017 saadaan ensimmäistä kertaa Suomeen. Turun tavoitteena on tehdä tapahtumasta kaikkien aikojen paras.

Vuodesta 1964 asti järjestetty Europeade on taiteen ja kulttuurin kohtauspaikka, jossa juhlitaan avointa ja monikulttuurista Eurooppaa. Tapahtuman aikana kansallispukuiset musiikki- ja tanssiryhmät kymmenistä eri maista tekevät tunnetuksi osaamistaan. Näytöksiä, konsertteja ja paraateja on luvassa niin esiintymislavoilla kuin kaduilla ja toreillakin.

Yksistään Suomessa on arvioitu olevan 25 000 kansantanssin harrastajaa ja kansanmusiikin harrastajia samoin kymmeniä tuhansia. Turun Europeadeen odotetaan jopa 5000 osallistujaa.

Osa Suomi 100 -ohjelmaa

Europeaden Suomen koordinaattorina toimii pitkän linjan kansanperinneaktiivi Hilu Toivonen-Alastalo, jolla on onnistuneelle tapahtumalle vain yksi kriteeri:

-Me aiomme tehdä Turussa parhaan Europeaden ikinä! Suomalainen kansanperinne on väkevää ja elinvoimaista, Turussa on mahtavat puitteet todelliselle kansanjuhlalle ja itsenäisen Suomen satavuotisjuhlinta antaa luonnollisesti tapahtumalle arvokkaan lisäsäväyksen.

Tapahtuma on mukana Suomi 100 -ohjelmassa, joten Turkuun saapuvat kansanperinteen harrastajat sekä esitysten katsojat pääsevät omalta osaltaan myös juhlistamaan Suomen itsenäisyyden satavuotista taivalta.

-Turun Europeadessa tähdätään myös Guinnesin ennätystenkirjaan tutulla perisuomalaisella ”kansantanssillamme”. Tavoitteena on saada yhden illan aikana enemmän ihmisiä humppaamaan yhtä aikaa kuin koskaan missään aikaisemmin, Toivonen-Alastalo visioi.

Lue lisää:

Suomen Europeade

Taustaorganisaatio

Artukaistentie 8, 20210 Turku, puh. (02) 21 900

Ota yhteyttä: info@turku-areenat.fi